BØKER

MINE BØKER

SOLVIK-SERIEN


Velkommen til Solvik - en tilsynelatende koselig småby ved kysten utenfor Oslo. Det idylliske stedet består av gamle, hvite trehus, et sentrum med butikker, strand og båthavn.


Vondt i viljen


Under den sjarmerende overflaten lurer ikke bare vennskap og fellesskap, men også intriger, sjalusi og rivalisering.


Emmelin arver barndomshjemmet og står overfor beslutninger som kommer til å endre hennes og familiens liv for alltid. Jobbmulighetene er begrenset, og ektefellen Leo er ikke det minste begeistret for et liv på landet.


Emmelin oppdager at hun langt ifra er den eneste som har holdt mørke hemmeligheter skjult. Et forhold fra ungdomstiden fører til samvittighetskvaler, når det går opp for henne hva hun egentlig har gjort.


Det er i dette dramaet av ambisjoner, svik og kjærlighet, at Emmelin til slutt klarer å gi slipp på fortiden og omfavne fremtiden.


Søte Fristelser


Den idylliske småbyen Solvik er på ny sentrum for drama og forviklinger, når fargerike Sara flytter hjem til barndomsbyen. Hun drømmer om en ny karriere hvor hun kan gjøre det hun liker aller best - bake. Men skal drømmen bli oppfylt vil det bety slutten for den eldre kvinnen som driver stedets eneste bakeri. Har Sara samvittighet til det?


Vel så høyt på ønskelisten hennes står egen familie, men veien dit er kronglete og motstanden stor, tross hennes sprudlende vesen. Den potensielle svigermoren er helsefantast av de sjeldne og er på kollisjonskurs med Sara, som elsker det søte liv, i form av kaker.


Når det dukker opp rivaler på alle kanter - og hemmeligheter ingen hadde drømt om - er det duket for nye intriger i kystbyen utenfor Oslo.


Urimelige forventninger


Drama og intriger står igjen sentralt i den vakre småbyen Solvik, når Bettina arver halvparten av et pensjonat.


Hennes tante viser seg – bokstavelig talt – å være en del av arven, og hun gjør livet svært vanskelig for Bettina.


Utfordringene blir ikke mindre når hennes bror Lauritz kommer langveis fra, for å kreve sin del av arven.


Bettina har på toppen av det hele et bryllup å planlegge, men hennes forlovede Preben har vanskelig for å tilpasse seg livet i kystbyen.


Når både hennes største rival og de kommende svigerforeldrene sjekker inn på pensjonatet, står problemene i kø i den lille byen.


Følg Bettina i jakten på kjærligheten i idylliske Solvik.


Å vite eller ikke vite


Dersom innbyggerne i Solvik trodde de hadde fått sin dose med drama og intriger for en stund, må de tro om igjen når den fargerike familien Skogen gjør sin entré.


Miranda og hennes søsken er oppvokst med en eksentrisk mor og en fraværende far, som er mer opptatt av sine hoteller enn sin familie. Når faren brått går bort og arven skal fordeles, oppdager de at han har hatt sine helt spesielle intensjoner for sitt nye hotell - og sine etterkommere.


Når Havbris Hotell & Spa åpner sine elegante dører, blir det starten på større forviklinger og flere intriger enn innbyggerne i den lille kystbyen Solvik kan huske å ha opplevd. Slett ikke alle er like begeistret for å flytte til et sted hvor alle kjenner alle, ei heller er de fornøyd med jobbene de har fått tildelt gjennom arven - og betingelsene som medfølger.


Miranda får ansvaret for hotelldriften, men problemene står i kø allerede før åpningsdagen. Hun hadde forventet noe motvilje og skepsis fra de lokale, men opplever langt større motstand fra sin arbeidsledige ektefelle Vidar, som føler seg forbigått. Hevnen er ikke bare søt, men også bitter og katastrofal, i det største dramaet som har utspilt seg i den idylliske småbyen Solvik.


Kun det beste


Isabella lever sin drøm, som den stolte eier av blomster- og gavebutikken Anemone. Men den innleide sommerhjelpen - eller rettere sagt hennes mor - skaper mer intriger enn godt er i den vesle byen Solvik.


Remy er lei mas og drama og klar for en ny start på flere måter. Han har sagt opp jobben som toppchef på en stjernerestaurant i Oslo, til fordel for et nytt og roligere liv ved kysten. Lite vet han at sommeren kommer til å by på langt større utfordringer enn han noen gang kunne forestilt seg.


Det er med andre ord duket for en opplevelsesrik tid ved havet - for livet i Solvik blir aldri kjedelig!


Å skynde seg langsomt


Alt ligger til rette for en eksotisk høst i idylliske Solvik,  når den indiske skjønnheten Divya kommer på overraskende besøk. Tony har imidlertid gått videre i livet. Han kan ikke se for seg en fremtid med en han ikke lenger elsker, selv om hun er gravid med ham og uten mulighet til å reise hjem.


Annabel jobber med Tony i spa-avdelingen på Havbris Hotell & Spa. Det hjelper slett ikke på den fastlåste situasjonen at hun selv utvikler sterke følelser for Tony, i sitt forsøk på å hjelpe dem begge.


Vil de klare å løse utfordringene slik at alle kan bli lykkelige?

 

Jul i Solvik

 

Celine drømmer om en fredfull og romantisk jul i småbyen Solvik med Leander, inntil ekskjæresten og hans mor plutselig dukker opp for å bli kjent med hennes femårige datter.

 

Ramona er utspekulert og manipulerende, og når uhellet er ute, opplever Celine å få langtidsgjester i den vesle leiligheten. Den etterlengtede julen står i fare for å bli et mareritt, i stedet for den koseligste tiden på året, slik den pleier å være.

 

Lar Celine seg sjarmere av eksen på ny, eller ligger fremtiden hennes hos Leander?

 

Følg med i juledramaet som utspiller seg i snøkledde Solvik!

 

TIDLIGERE UTGITT

Alt du bør vite om cruise


Publisert hos Aschehoug forlag 2008

Copyright © All Rights Reserved